Mikrodalga fırınlar elektrik ve manyetik alanların
birleşimi ile ortaya çıkan ve boşlukta hareket edebilen enerjiyi içeren
elektromanyetik dalga boyuna ait araçlardır. Mikrodalgaların belli özellikleri
onların yemek pişirmede kullanılmasına imkan verir. Bunlar plastikten, camdan
ve kağıt maddelerden geçebilirler; metallerden yansır ve gıdalar (özellikle
sıvılar) tarafından emilirler. Geleneksel fırına konan yemek, etrafında ısınan
havayı emerek yavaşça ısınır. Mikrodalga fırın, öte taraftan, yiyeceği çok daha
çabuk ısıtırlar çünkü bütün katmanlara aynı anda nüfuz ederler. Herhangi bir
yiyecekteki ya da bir kaptaki sıvı moleküllerini hareketlendirerek ısıtırlar.
Mikrodalgalarla pişirme fikri ilk kez Percy Spencer tarafından, radar olarak kullanılması
planlanan "magnetron"un keşfedilmesiyle 1945'li yıllarda başlamıştır.
Percy Spencer, radar dalgaları ile deney yaparken cebindeki çikolatanın erimesi
ile mikrodalga fırın enerjisinin yiyecekleri ısıtabildiğini keşfetti. 1947'de
bu buluşunun patentini almış ve ilk
mikrodalga fırını 1,8 metre boyunda ve 340 kg ağırlığında olarak tasarlamıştır.
Türkiye'deki mikrodalga fırını kullanımı fiyatların düşmesiyle birlikte son 10
yılda çok fazla artış göstererek birçok eve girmeyi başarmıştır. En uygun
fiyata, en kaliteli mikrodalga fırını www.bizimev.com.tr adresinde
bulabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder