1 Temmuz 2014 Salı

Mikrodalga Fırınların Yapısal Özellikleri

Mikrodalga fırınlar elektrik ve manyetik alanların birleşimi ile ortaya çıkan ve boşlukta hareket edebilen enerjiyi içeren elektromanyetik dalga boyuna ait araçlardır. Mikrodalgaların belli özellikleri onların yemek pişirmede kullanılmasına imkan verir. Bunlar plastikten, camdan ve kağıt maddelerden geçebilirler; metallerden yansır ve gıdalar (özellikle sıvılar) tarafından emilirler. Geleneksel fırına konan yemek, etrafında ısınan havayı emerek yavaşça ısınır. Mikrodalga fırın, öte taraftan, yiyeceği çok daha çabuk ısıtırlar çünkü bütün katmanlara aynı anda nüfuz ederler. Herhangi bir yiyecekteki ya da bir kaptaki sıvı moleküllerini hareketlendirerek ısıtırlar. Mikrodalgalarla pişirme fikri ilk kez Percy Spencer  tarafından, radar olarak kullanılması planlanan "magnetron"un keşfedilmesiyle 1945'li yıllarda başlamıştır. Percy Spencer, radar dalgaları ile deney yaparken cebindeki çikolatanın erimesi ile mikrodalga fırın enerjisinin yiyecekleri ısıtabildiğini keşfetti. 1947'de bu buluşunun  patentini almış ve ilk mikrodalga fırını 1,8 metre boyunda ve 340 kg ağırlığında olarak tasarlamıştır. Türkiye'deki mikrodalga fırını kullanımı fiyatların düşmesiyle birlikte son 10 yılda çok fazla artış göstererek birçok eve girmeyi başarmıştır. En uygun fiyata, en kaliteli mikrodalga fırını www.bizimev.com.tr adresinde bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder